Saygıdeğer  Öğretmenim,

Birinci sınıfı okutacak öğretmenlerin, okuma yazma öğretiminin temel sorulatından biri de öğrencilere duraklamadan ( hecelemeden ) anlayarak okuma, işlek ve okunaklı yazı yazma becerilerini kazandırma çabalarıdır.
Öğrencilerin hedeflenen sürede okuma yazmaya geçememe, okunaklı ve işlek yazı yazamama nedenlerinin arasında yararlanılan yardımcı kaynak olarak; 1. Sınıf İlk Okuma Yazma Kitapları, İlk Okuma Yazma Öğretim Setleri ve Okuma dizileridir.
“İlk Okuma Yazma Kitabı , öğrencilerin hazır bulunuş düzeyleri göz önünde bulundurularak hazırlanan ilk ve ayrıntılı okuma-yazma kitabıdır.
İlk okuma yazma öğretimi süresince izlenmesiyle, sınıf içinde öğrenme güçlüğü olan öğrencilerin okuma-yazma öğretimindeki eksiklerini kısa sürede tamamlamalarına yardımcı olacaktır.
Öğretmenin; öğrenci velisine sınıf içindeki okuma yazma sürecinin nerede olduğunu paylaşması sonucu da evde eksiklerini tamamlama fırsatı olacaktır.
Okuma yazma sürecinde, sınıfta diğer arkadaşlarına göre algılamaları daha ileri düzeyde olan öğrenciler vardır. Ayrıca; bu öğrencilere harflerin öğretim sırasını beklemeden, öğretmenin izleyip ve düzenlediği Harflerin Öğretimini İzleme Tablosu ile okuma yazma sürecinde diğerlerine göre daha önde tamamlayabileceklerdir.
İlk Okuma Yazma Kitabından yararlanan ve izleyen öğretmenlerin destekleriyle, okuma yazma sürecini öğrencinin sınıf içindeki çalışmalarında; velilerin ise öğrencilerin evdeki okuma yazma çalışmalarına katkı ve destekleriyle başarılı bir öğretm yılı geçirebileceklerdir.
Değerli öğretmenim; ilk okuma yazma öğretiminde öğrencilerin bireysel farklılıkları gözönünde bulundurularak hazırlanan, alanında ilk ve özgün İlk Okuma Yazma Kitabını öğrencilerimizin yaralanması amacıyla velilerin ve sizlerin hizmetine sunuyorum.
Çalımalarınızda başarılar dilerim.

İbrahim GÜLÇEK

Emekli İlköğretim Müfettişi